Dronningen skal i selskab med direktør i Aarhus City Forening, Claus T. Bech, besøge to spændende butikker på Store Torv lørdag 4. juni, og det bliver med fokus på både bøger og sko, når Hendes Majestæt skal forbi både Kristian F. Møller Boghandel og skobutikken Roccamore.

Besøget fokuserer på et af byens store erhverv: handel og butiksliv. Erhvervet beskæftiger mange unge i byen, og branchen er under stor udvikling, stadig med fokus på de fysiske butikker, den menneskelige kontakt og gode service, så al handel ikke overgår til nethandel. Både boghandel og skohandel præsenterer således det bedste fra de to verdener – den fysiske handel og nethandlen, hvilket de to butikker, som Dronningen skal besøge, er gode eksempler på.

Velkomst ved Aarhus City Forening
Lørdag 4. juni kl. 10.00 modtages H.M. Dronningen på Store Torv og bydes velkommen på Aarhus handelslivs vegne af direktør for Aarhus City Forening, Claus T. Bech og blomsterpigen Nola på 10 år, som vil overrække Dronningen en helt særlig glaskunst-blomsterbuket, bestående af 10 helt hvide margueritter samt 5 blå transparente, netop dronningens blå farve og en for hvert 10 år i dronningens regentperiode, hvor dronningen altid har haft den særlige evne at se tidens udvikling i netop det lys, og med den gennemsigtighed, som årtierne hver især har krævet. Buketten er Aarhus City Forenings gave til Dronningen og lavet af Aarhus-glaskunstneren Annie Hjorth.

Kristian F. Møllers Boghandel
Den første butik, som Dronningen skal besøge, er Kristian F. Møllers Boghandel og indehaver Marianne Møller – en selvstændig, traditionsrig og familieejet boghandel grundlagt i 1905 og kongelig hofleverandør.
I butikken har man et bredt udvalg af nye og aktuelle bøger med specialer om kunst, arkitektur, foto og engelske paperbacks, mens butikken også rummer en inspirerende børnebogsafdeling, hvor Dronningen skal høre mere om projektet #kfmungelæser, som er en populær læseklub for unge, der sætter fokus på vigtigheden af en fysisk bogoplevelse.

På gåturen over Store Torv fra besøget hos boghandler Kristian F. Møller til skobutikken Roccamore vil Dronningen passere en særlig fotoudstilling med 34 forskellige og historiske billeder fra nogle af H.M. Dronningens mange besøg og ophold i Aarhus gennem tiderne. Fotoudstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Jyllands-Posten, Den Gamle By og Aarhus City Forening.

Direktør Claus T. Bech, Aarhus City Forening, vil på gåturen sætte ord på udstillingen.

Foto: Jyllands-Posten, 1967

Kl. 10.20: Besøg hos Roccamore
Roccamore er stiftet af Frederikke Antonie Schmidt i 2015, og brandet solgte sidste år 30.000 par håndlavede sko. Roccamore er stadig i vækst både i de fysiske butikker samt online, og indehaveren Frederikke har vundet blandt andet E-handelsprisen samt modtaget en Børsen Gazelle.

I butikken skal Dronningen bl.a. høre Frederikke Antonie Schmidt fortælle mere om de flotte, behagelige højhælede sko, som er håndlavede i Italien og videnskabeligt testet af Hvidovre Hospital til at løfte 44 procent af fodens tryk. Roccamores mission er at inspirere kvinder til at stå stærkt og tage deres plads i verden.